Fuck våld

Det händer att jag tänker på Daniil. Att jag skriker efter honom. Fuck våld!


Mössen och råttornas bostäder

Mössen bor som sagt i ett akvarium. Jag vet inte riktigt storleken men har för mig att det rymmer ungefär 200 liter. Det är för närvarande övertäckt med en handduk för att ge dem lite tryggt mörker så här i början, men annars kommer överdelen att stå öppen, och då för att ge en god ventilation samt enklare möjligheter till hantering. Det är inrett med några hus, hängmattor/fleecefiltar, toarulle, en motionsboll omgjord till gunga och några delar av en slaktad hamsterhage. Inredningen kommer att förnyas efter varje städning. Lika så kommer bottensubstratet som för stunden utgörs av kutterspån bytas till aspspån eller något annat som är terpentinfritt. Akvariumet står i vardagsrummet.

Råttorna har fått ett eget rum. Eller rum och rum, de delar förrådet slash garderoben med kläderna och några flyttlådor. Har fått en plywoodskiva utsågad av min morbror möbelsnickaren som passar perfekt mellan vattenledningarna och yttersidan av dörrkarmen och kan på så sätt ha dem lösa med burdörrarna öppna så att de kan springa ut och in som de vill under några timmar. Nu ligger de visserligen mest och sover i ett par före detta mjukisbyxor, men ändå. Buren består av tre stycken rätt stora gallerburar som jag har skarvat ihop på varandra och mäter en höjd på runt två meter. Den understa buren är en Ferplast Jenny som om jag inte minns fel rymmer lagligt sett fyra till fem råttor. Bur två är precis lika stor som den understa, möjligen någon centimeter smalare på djupet. Och slutligen bur tre, det vill säga den översta är lite mindre än de andra två. Ca 40 cm bred, 60-70 hög och runt 30-35 djup. Den ger lagligt plats för tre råttor. Hela buren totalt ger plats åt ca 12 råttor, jag har 6 stycken i den. Två gammelgubbar, Kaj "Kajsen" och Stig "Stickan", och fyra ungar, Dr. Sheldon Cooper "Sheldon", Black Jim "Jimbo", James Norrington "James" och Jack Sparrow "Jackie". Ungarna är döpta efter sjörövare (Cooper, Jim, James, Jack) av uppfödaren, Kaj (i en svart kavaj) och Stig (är i tröjan vig) är döpta efter ett tröjtema då deras mamma var en riktig "tröjråtta".
Buren är inredd med allt möjligt som fantasin och säkerheten tillåter, bland annat med en massa hängmattor och förvaringskorgar från IKEA. Mjukisbyxorna som jag har hängt in nu är favoriten, man kan både krypa in i benen och använda dem som sovplatser. Att inreda en råttbur (burar överlag till klättrande gnagare) är jätte roligt men kan vara rätt pilligt och knepigt när armarna inte riktigt räcker till. Som ett PS kan jag tillägga att Ferplasten är den enda buren gjord för råttor, eller illrar och chinchillor för att vara exakt. De andra två är fågelburar men fungerar alldeles utmärkt för det.
Lägger upp två bilder på burarna.

Och om jag har några läsare som följer min blogg - var beredda på mycket djursnack!


Musbusar

Nu har mina nya muslingar precis flyttat in i sitt nya akvarium (buren som kom med var skamligt liten!). Tre bröder på ungefär 2,5 månader med eld i baken. Kasper, Jesper och Jonathan ska de få heta. Vet inget om deras bakgrund, men de verkar vara svensktypade (den ras som är mest lik skogsmusen och det vi kallar "dansmus" i storlek). De är svart- och vittecknade med lite mellanbrunt i sig. Kasper har vitt ansikte med en slags svart inramning över höger öga och öra, Jesper har ungefär hälften vitt, hälften svart i ansiktet och Jonathan är den som är mest vit av alla, nästan hela vänster sida av honom är vit.
Det ska bli väldigt roligt att ha möss igen, det var några år sen sist. Förutom tre engelsktypade damer så har jag bara haft svensktypade, ungefär tio stycken eller så. Jag föredrar visserligen engelsktypade då de både är lite större och lugnare, men de lever inte lika länge och är främst avlade för utseendets skull. Får jobba en del på att få dem tama, eller i varje fall hanterbara, men det är det definitivt värt!


Fuck what I said

Hur glädjande känns det inte när den så kallade bästa vännen kallar en för bitch? Jag älskar dig också. Jag sa ju att jag var ett luder. Men det är slut nu. Inte fan pippar jag med vem som helst.


Freak of nature

Jag börjar få en allt tydligare bild av hur otroligt tungt det är att leva med neuropsykiatriska diagnoser. Det har jag visserligen haft vetskap om i flera år, men nu blir det bara värre. Jag blir allt mer ensam, har bara Ziggy kvar nu känns det som, och om sanningen ska fram så blir jag bara sämre. Min AS börjar eskalera. Min ADD också. Jag kan inte göra något för att dölja det, men jag försöker väl bitvis att ignorera det. Men jag ser allt fler tecken hela tiden. Jag håller antagligen på att utveckla reumatism också, men det gör inget. Jag vet inte vad det är som är på väg att hända. Inte med något.
Jag har min underbara Xcel's I'm the One, aka Tim, två gammelgubbar och fyra tonåringar. Och det är så jag lever mitt liv större delen av dagarna.


Mama...

... I'm in love with a criminal.

Eller?


Glömde visst...

Du är fin när du ligger under mitt täcke, min baby. Förlåt för att jag inte säger det oftare.


Avregistrering

Funtar på att radera mitt fb-konto. Alla konton egentligen. Har mailat admin på Hard om att radera mitt konto där eftersom att man av någon jävla anledning inte kan radera det själv. Det är mycket jag vill radera. Synd att det kostar så mycket att byta namn. Adressen lär väl knappast många ha ändå. Nytt hem, nytt liv. Ny identitet?


RSS 2.0